نگاهی به نرم افزارهای ERP و معرفی راهکاران

تشریح لزوم استفاده از ERP در سازمانها

تعریف ERP

ERP مخفف برنامه ریزی منابع سازمانی(enterprise resource planning) است، اما ERP به چه معناست؟ ساده ترین راه برای تعریف ERP این است که در مورد تمام فرآیندهای تجاری اصلی مورد نیاز برای اداره یک شرکت فکر کنید: امور مالی، منابع انسانی، تولید، زنجیره تامین، خدمات، تدارکات و موارد دیگر. در ابتدایی ترین سطح خود، ERP به مدیریت کارآمد تمام این فرآیندها در یک سیستم یکپارچه کمک می کند. اغلب از آن به عنوان سیستم ثبت سازمان یاد می شود.

این نرم افزاها در حال حاضر بر بستر ابر(Cloud) نیز ارائه می شوند و از جدیدترین فناوری ها – مانند هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی – برای ارائه اتوماسیون هوشمند، کارایی بیشتر و بینش فوری در سراسر تجارت استفاده می کنند. نرم‌افزار ERP ابری مدرن همچنین عملیات داخلی را با شرکای تجاری و شبکه‌ها در سرتاسر جهان مرتبط می‌کند و به شرکت‌ها همکاری، چابکی و سرعت لازم برای رقابت امروزی را می‌دهد.

چرا ERP مهم است؟

گاهی اوقات به عنوان “سیستم عصبی مرکزی یک شرکت” توصیف می شود، یک سیستم نرم افزاری ERP اتوماسیون، یکپارچه سازی و هوشمندی را فراهم می کند که برای اجرای کارآمد تمام عملیات روزانه تجاری ضروری است. بیشتر یا تمام داده های یک سازمان باید در سیستم ERP وجود داشته باشد تا یک منبع واحد از اطلاعات واقعی را در ابعاد کامل یک تجارت فراهم کند.

امور مالی برای مدیریت مالی بهتر به یک ERP نیاز دارد. فروش برای مدیریت تمام سفارشات مشتریان به ERP نیاز دارد. لجستیک برای ارائه محصولات و خدمات مناسب به مشتریان بر روی نرم افزار ERP که به خوبی اجرا می شود متکی است. حساب های پرداختنی به ERP نیاز دارند تا به درستی و به موقع پرداخت آن صورت گیرد. مدیریت برای تصمیم گیری به موقع نیاز به مشاهده فوری عملکرد شرکت دارد. و بانک ها و سهامداران به سوابق مالی دقیق نیاز دارند، بنابراین آنها روی داده ها و تجزیه و تحلیل قابل اعتماد که توسط سیستم ERP امکان پذیر شده است حساب می کنند.

اهمیت نرم افزار ERP برای کسب و کارها با افزایش نرخ پذیرش نشان داده می شود. به گفته   G2 ، “پیش بینی می شود که بازار جهانی نرم افزار ERP تا سال 2026 به 78.40 میلیارد دلار برسد “

  1. افزایش بهره وری: فرآیندهای اصلی کسب و کار خود را ساده و خودکار کنید تا به همه افراد در سازمان کمک کنید با منابع کمتر کارهای بیشتری انجام دهند.
  2. بینش عمیق تر: بانکهای اطلاعاتی جدا و جزیه ای را حذف کنید، یک منبع واحد از اطلاعات را در دست داشته باشید تا پاسخ های سریعی برای سؤالات تجاری خود دریافت کنید.
  3. گزارش‌دهی سریع: در کوتاه ترین زمان هوشمندانه ترین گزارش ها را دریافت و بررسی کنید. با شرکا به اشتراک گذاشته و بهرین تصمیمات رو اخذ کنید و عملکرد را در زمان واقعی بهبود ببخشید.
  4. ریسک کمتر: دید و کنترل کسب و کار را به حداکثر برسانید، از انطباق با الزامات قانونی اطمینان حاصل کنید، و ریسک را پیش بینی و از آن جلوگیری کنید.
  5. فناوری اطلاعات ساده‌تر: با استفاده از برنامه‌های ERP یکپارچه که یک پایگاه داده مشترک دارند، می‌توانید فناوری اطلاعات را ساده‌تر کنید و به همه راه آسان‌تری برای کار بدهید.ضمن اینکه تمامی سازمان را در کنترلهای مکانیزه و سیستمی سهیم کرده و از دوباره کاری بپرهیزید.
  6. چابکی بهبود یافته: با عملیات کارآمد و در دست داشتن گزارشات در لحظه، می توانید به سرعت فرصت های جدید را شناسایی کرده و نسبت به آنها واکنش نشان دهید.

سیستم های ERP چگونه کار می کنند؟

یک سیستم ERP – که مجموعه ERP نیز نامیده می شود – از ماژول های یکپارچه یا برنامه های تجاری تشکیل شده است که با یکدیگر بصورت یکپارچه در حال تبادل اطلاعات بوده و یک پایگاه داده مشترک را به اشتراک می گذارند.

هر ماژول ERP معمولاً بر روی یک حوزه تجاری تمرکز می کند، اما آنها با استفاده از داده های یکسان برای رفع نیازهای شرکت با هم مرتبط هستند. امور مالی، حسابداری، منابع انسانی، فروش، تدارکات، انبار و زنجیره تامین از نقاط شروع محبوب هستند. شرکت‌ها می‌توانند ماژول مورد نظر خود را انتخاب کنند و می‌توانند در صورت نیاز آن را در فازهای آتی اضافه و متناسب سازی و اجرا کنند.

سیستم های ERP همچنین از الزامات خاص صنعت پشتیبانی می کنند، یا به عنوان بخشی از عملکرد اصلی سیستم یا از طریق برنامه های افزودنی که به طور یکپارچه با مجموعه یکپارچه می شوند این الزام را رعایت کنند

نرم افزار ERP را می توان با استفاده از مدل اشتراک ابری (نرم افزار به عنوان سرویسSaaS) یا مدل On Premise (در محل) خریداری کرد.

ماژولهای مختلف سیستم ERP

این تعداد قسمتی از حوزه های مختلف در برگیرنده یک ERP جامع میباشد و هر حوزه میتواند شامل ماژولهای مختلف و تخصصی آن حوزه باشد.

ماژولهای حوزه ERP